Informacje o kursie:

Kurs z licencją Polskiej Akademii Zoopsychologii i Animaloterapii, prowadzony we współpracy z Polską Akademią Trenerów i Instruktorów Sportu „Green Way”, wpisaną do Rejestru Szkół i Placówek Oświatowych pod nr: 90490

Każda osoba, która ukończyła kurs otrzymuje zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 5 do rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 18 sierpnia 2017 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1632)


Kurs Dietetyk zwierzęcy specjalizacja koty to kompleksowy program edukacyjny, który pozwoli zdobyć wiedzę na temat żywienia kotów na różnych etapach życia, zarówno zdrowych, jak i z problemami zdrowotnymi. Zajęcia są oparte na praktycznych doświadczeniach specjalistek i obejmują wszystkie kluczowe aspekty diety kociej, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb pacjentów dietetycznych.

Kurs przeznaczony jest dla osób chcących pogłębić swoją wiedzę w zakresie żywienia kotów, w tym techników weterynarii, behawiorystów, zoopsychologów, hodowców, wolontariuszy, a także osób prowadzących domy tymczasowe.

Program kursu obejmuje zajęcia teoretyczne i praktyczne w formie online. Zajęcia są nagrywane i można obejrzeć je w dowolnym terminie do 1 mies. po każdym zjeździe.

Po ukończeniu kursu, uczestnicy będą mogli skutecznie stosować zdobytą wiedzę w praktyce, dostosowując diety kocie do specyficznych potrzeb każdego zwierzęcia.

Cena szkolenia

6 500 zł

Odkryj świat behawiorystyki w Sklepie PAZiA

Tylko u Nas znajdziecie produkty polecane przez behawiorystów i trenerów. W ofercie posiadamy pomoce do zajęć, smycze treningowe, bluzy oraz koszulki. Jeśli jesteś już naszym kursantem – napisz do nas a otrzymasz rabat 10% na cały asortyment!

Szczegóły:

Cena: 6 500 zł
WKRÓTCE NOWE TERMINY!

Nie pasuje Ci termin?

Zapisz się do newslettera, poinformujemy Cię o nowym!

  1. Wprowadzenie: Podstawy prawidłowego żywienia kotów, kocie potrzeby żywieniowe.
  2. Anatomia i fizjologia ukł. pokarmowego kotów
  3. Rodzaje i rola składników pokarmowych w diecie kota.
  4. Woda w kociej diecie: problem pragnienia i pobierania wody.
  5. Przemiany cukrowe w organizmie kota.
  6. Porównanie różnych rodzajów diet: dieta sucha, mokra, model mieszany, dieta surowomięsna,  pojęcie diety zbilansowanej, rodzaje i charakterystyka produktów dostępnych na rynku karm, popularne błędy żywieniowe.
  7. Przysmaki i przekąski: zasady ich doboru i stosowania.
  8. Dieta kotów w różnych okresach życia: kocięta (w tym odkarmianie osesków), koty rosnące, dorosłe, geriatryczne, kastrowane, kotki w ciąży i połogu.
  9. Suplementy i dodatki dietetyczne.
  10. Choroby dietozależne: choroby trzustki, wątroby, jelit, pęcherza moczowego, zębów i przyzębia.
  11. Choroby dietozależne: nadczynność / niedoczynność tarczycy, cukrzyca, alergie i nietolerancje pokarmowe, choroby autoimmunologiczne.
  12. Badania diagnostyczne pacjenta przed konsultacją dietetyczną.
  13. Podstawy diagnostyki laboratoryjnej (w zakresie pozwalającym na interpretację wyników badań pacjentów).
  14. Choroby dietozależne: choroby nerek.
  15. Postępowanie dietetyczne z pacjentami chorymi – dobór właściwej terapii z uwzględnieniem diety i suplementacji.
  16. Nadwaga i otyłość jako choroba cywilizacyjna współczesnych kotów domowych.
  17. Dieta BARF w żywieniu kota: zasady diety, rola i znaczenie suplementacji, zasady bilansowania mieszanek, wykonywanie i przechowywanie posiłków.
  18. Analiza składów i czytanie etykiet.
  19. Ocena kondycji pacjenta, obliczanie dawek pokarmowych i ustalanie kaloryczności karm.
  20. Behawioralnej aspekty żywienia: miejsce karmienia jako zasób, zmiana diety u kota, problemy behawioralne związane z jedzeniem (syndrom głodu, neofobia, walka o zasób, zajadanie nudy/stresu), jedzenie jako element zabawy i treningu, dieta jako element pracy behawioralnej.
  21. Tworzenie zaleceń dla opiekunów, analiza przypadków dietetycznych, dobór właściwych rozwiązań terapeutycznych.
  22. Egzamin.

1. Zajęcia teoretyczne i praktyczne online.

2. Egzaminy.

3. Materiały szkoleniowe (wersja elektroniczna w strefie studenta). 

4.  Dokumenty:
–  zaświadczenie o ukończeniu kursu kompetencji ogólnych w j. polskim z tłumaczeniem na j. angielski,
–  certyfikat PAZiA w j. polskim z tłumaczeniem na j. angielski,
–  licencja PAZiA w formie plastikowej karty w j. polskim z tłumaczeniem na j. angielski.

  • Ukończone 18 lat.
  • Wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego po kliknięciu “Zapisz się” pod terminem kursu w tabeli oraz wpłata zaliczki gwarancyjnej wliczanej w opłatę za kurs (500 zł).
  • Przesłanie zdjęcia legitymacyjnego w formacie JPG (widoczna twarz, może być nieformalne) na nasz adres e-mail: kontakt@pazia.pl do 2 tyg. przed rozpoczęciem kursu (brak zdjęcia będzie skutkować wydłużonym czasem oczekiwania na wysłanie dokumentów przez PAZiA).
  1. O przyjęciu na kurs decyduje kolejność nadesłanych zgłoszeń i wpłata zaliczki.
  2. Na ok. 10 dni przed rozpoczęciem kursu organizator przesyła szczegółowy harmonogram.
  3. Na 24 godzin przed rozpoczęciem kursu organizator przesyła dostęp do Strefy Studenta, w której znajdują się materiały, nagrania oraz link do zajęć ONLINE. Link jest niezmienny przez cały okres trwania kursu.
    Warunkiem otrzymania maila z dostępem jest opłacenie kursu w całości. 
  4. Osoby bezrobotne mogą ubiegać się o finansowanie kursu przez Urząd Pracy stosowny do swojego miejsca zamieszkania.

Zniżki:

  • rabat 10% na kolejne kursy zawodowe PAZiA dla ABSOLWENTÓW z WAŻNĄ LICENCJĄ PAZiA – SZCZEGÓŁY

Przelew: 

  • zaliczka w kwocie 500 zł w dniu zapisu,
  • reszta należności do 2 tyg. przed rozpoczęciem kursu.

Raty:

Płatność ratalna poprzez Alior Bank.  Możliwość spłaty nawet do 48 rat, korzystne oprocentowanie.

KALKULATOR RAT

Sprawy organizacyjne i merytoryczne: 
Mateusz/Agnieszka
Telefon: +48 728 087 314 
E-mail: mateusz.danko@pazia.pl